Då var det fredag igen! En regnig sådan dessutom, vilket tar udden av glädjen lite. Men men! 
På måndag börjar min första termin på Högskolan i Borås där jag ska läsa till bibliotekarie. Behöver jag säga att jag är hypernervös?! Det är alla möjliga tankar som spinner runt i huvudet, hur det kommer bli, kommer jag att trivas, hur är lärarna, ja en hel massa undringar och nervositet! Men jag hoppas att det ska kännas bra, eller som mamma så igår kväll när vi pratade: "Trivs du inte så är det ju bara att hoppa av och göra något annat!". Men det känns ändå ganska bra nu, jag tror att jag gjort rätt val. Sen kommer det nog hjälpa en hel del att jag kommer att bo kvar hemma vilket jag tror var det största problemet när jag slutade lärarprogrammet för två år sedan. Det kan vara så att det som förstörde då var just att jag flyttade och definitivt inte trivdes med att bo i studentkorridor, jag har ju redan gjort den delen av mitt liv genom gymnasietiden. Men jag känner också att det var rätt att hoppa av då, för jag tror att jag skulle trivas och passa bättre som bibliotekarie än som lärare. Jag hoppas det i alla fall!
 
Att skolan närmar sig innebär också att jag har pluggat en del se senaste två veckorna. Kanske lite ambitiöst och tidigt, men grejen är att jag vet att det behövs! Jag har fortfarande färska minnen av förra hösten när jag knappt hann läsa allt för att jag inte började i tid... Jag lärde mig också vikten av att vara förberedd på föreläsningar och seminarium och därför har jag börjat i tid så att det ska bli lättare! Vissa texter är jobbigare än andra, så klart, och andra är lättre och mer intressanta. Men det ska nog bli bra!
Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för att jag släpper bomben på er, men jag måste faktiskt säga att det praktiskt taget är höst nu. I veckan drog massor av nya säsonger av olika program igång, vad är mer höstigt än det efter ytterligare en sommar utan något som helst att se på? Utom Sommar med Ernst då, som är en av de bästa sakerna med sommaren! Med honom på tv blir allt somrigt och myspysigt, på något mystiskt vis. Och i våra sviskonträd (vad vi tror...) så börjar de små sviskonen bli mogna och är lika söta och goda som vanligt! Är det bara jag som kommer att tänka på Björnligan i Kalle Anka när jag hör ordet sviskon? Det är ju någon av de busarna som älskar sviskon... Hmm... 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dagarna i augusti rullar på och jag passar på att njuta av mina sovmorgnar innan skolan börjar! Men tänkte att från och med imorgon (varför en tisdag? Jo för jag kom på det idag...) så ska jag börja ställa klockan på morgonen så jag kommer upp. Eller ja, i alla fall så att jag vaknar men även för att jag ska komma in i lite rutiner igen inför skolstarten, det var ju ett tag sedan man hade ordentliga rutiner om man säger så. Och som det kontrollfreak jag är så älskar jag naurligtvis rutiner, det får mig att må bra. Vilket såklart har gjort att jag inte alltid varit på topp den senaste tiden när jag varit rutinlös. Men nu kör vi igen!
 
I fredags besökte jag och David Liseberg för första gången tillsammans, jag var där senast för kanske 2-3 år sedan och David har jag ingen aning om när han var där. Men nu pratar vi sommar på Liseberg, vi har besökt Jul på Liseberg 2 gånger innan, men som alla vet så är det ju inte ens i närheten av samma sak! Julen är kall, brända mandlar och mysig till tusen. Sommaren är skratt, blöta kläder och sockervadd!
Nu när jag ser tillbaka på att vi varit tillsammans i 3.5 år och aldrig varit på Liseberg sommartid så undrar jag vad vi egentligen gjort de senaste åren? Har vi gått i ide på somrarna eller vad?! Nåja, nu har vi äntligen varit där i alla fall och det var verkligen värt det! Vi åker inte så supermycket men hade jättekul ändå, och jag menar, vad är det för fel i att åka Lisebergsbanan 3 gånger egentligen? Men förutom det så åkte vi Pariserhjulet, Lisebergshjulet och lite annat. Vi skulle åkt Flumeride men som vanligt var det evighetskö till den så vi valde att strunta i den, den är inte ens med på min lista över attraktioner jag tycker om så för min del var det mest skönt att slippa!
Vi passade även på att njuta av glass på Ben & Jerry's glasscafé och promenera runt och kika på folk. Jag drog även med mig David till Jukebox för jag tycker den är så himla rolig, älskar snurrarna! David som inte riktigt klarar snurrar tyckte inte den var lika rolig efteråt tyvärr... Vi avslutade kvällen med en sista tur i Lisebergshjulet, en promenad genom sommar-Göteborg innan det var dags att ta pendeltåget tillbaka (och nu hör jag bara reklamen från TallinkSilja till "nya Helsingfors"...) (och hoppas att det verkligen är TallinkSilja som har den reklamen!).