Idag var jag och världens underbaraste Maja på Universeum! Åh vad det var roligt! Vi åkte den snea hissen och kikade på alla hajar och fiskar i akvarierna och kollade fåglar i Vattnets väg genom Sverige, såg läbbiga ormar och spindlar (även om just den läskiga spindel vi ville se inte visade sig...)(Svarta Änkan var det som vi ville se förresten) och störde oss på alla små skolbarn som tydligen bestämt att de skulle ha klassresa idag. Inte bara en eller två klasser heller utan kanske sex eller sju klasser! 
Hur som helst, naturligtvis så var vi ju inne i Regnskogen också! Hälsade på aporna (så söta så man bara dör!) och de röda ibisarna och kikade lite smått på pirayor. En räddningsaktion av en stor fjäril hann vi med också! Den satt så dumt i trappan så vi flyttade den lite snällt med en liten gren som låg på marken. Strax efteråt kom en skolklass och drösade ner för trappan helt oförsiktigt, så det var skönt att vi redan flyttat på fjärilen!
Vi tog oss en tur upp på taket och tittade på dinosaurieutställningen också, men där gick det snabbt för det var så  kallt ute! Sen kollade vi in de andra utställningarna, men där hade nog skolklasserna roligare än vi! Fast vi mätte oss med laser och vägde oss på olika planeter, tror jag vägde 28 kg på Venus! Kanske ska flytta dit?? 
 
När vi gått igenom shopen så tog vi en fika, så trevligt så! Sen blev det en riktigt snabbis i Nordstan innan det var dags för Majan att åka hem till Trollhättan och jag hem till mig!